CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Yalanci Ekmek Kadayifi


Ece den gelen tarif

Yalanci Ekmek Kadayifi (Etimek Tatlisi)

Malzemeler:•
1 Paket tuzsuz etimek
Serbeti Için:
•2 Su bardagi toz seker
•2 Su bardagi kaynar su
Muhallebisi için:
•5 Su bardagi süt
•1 Çay bardagi toz seker
•1 Tutam tuz
•1 Kahve fincani su
•3 Çorba kasigi bugday nisastasi

Krem Santi Için:
•1 Paket krem santi
•1 Buçuk su bardagi süt

Resime tikla

•Öncelikle serbeti hazirlamak için sekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alin ve kavurmaya baslayin.

•Sekerler topaklanacaktir, endiselenmenize gerek yok, iyice esmerlesinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan sekerler çözününceye kadar kaynatin.

•Etimekleri kare bir borcama dizin, hazirladiginiz serbeti etimeklerin üzerine gezdirin.

•Muhallebisini hazirlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karistirin ve kisik ateste muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin.

•Muhallebi pisince caktan alin ve mikserden geçirin.

•Muhallebiyi serbetlenmis etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardimiyla üzerini düzlestirin.

•Hemen servis yapacaksaniz muhallebi soguduktan sonra kremsantiyi hazirlayip, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabinda 1 gece bekletin ve servis yapacaginiz zaman krem santiyi, üzerine ilave edin.

•Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s