CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Bulgurlu Karni Yarik


Erci den gelen tarif

Bulgurlu Karni Yarik

sasirdiniz demi okuyunca, yani Bulgurlu Karni Yarikmi olurmus diye ama Erci de her sey mümkündür hehe deneyin görüceksiniz cok süper bise oluyor ve tadida aynen öyle süper.

icindekiler
(4 Kisi icin)
4 Büyük Patlican
2 Kuru Sogan
2 Sivri Biber
2 Kasik Tereyagi
1 Su Bardagi ince Bulgur
2 Su Bardagi Su
2 Domates
2 Kasik Domates Salcasi
3-4 Mantar
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber ve Kirmizi toz Biber

Üstüne Sos
1 Kuru Sogan
1 Sivri Biber
2 Dis Sarmisak

Yapilisi
• Patlicanin kabuklarini serit halinda soyun, ve üzerinden yarim santimlik bir kapak kesip cikartin ve icinide bir kasik ile siyirip cikartin, sonra bir Tavada kizartin ve birakin sogusun.

• Kuru Sogani 4 e bölüp ve Biberleri ince halkalara dograyin, bir Tavada Baharatlarida ekleyip kavurmaya baslayin, altin rengini alinca Domatesleri seker küpü boyutunda dograyip icine atin ve karistirarak kavurmaya devam edin.

• Mantarlari dilimlere kesin, Maydanozu cok ince olmucak sekilde kiyin ve Tavaya ekleyip karistirmaya devam edim, 1 Cay Bardagi Su dökün icine ve Salcayida ekleyin, iyice karistirin kaynayinca altini kapatin.

• Bir Tencereye 2 Bardak Suyu koyup kaynatin, icine birazda tuz atin, su kaynayinca Bulguru dökün iyice karistirin ve 2 Kasik Tereyaginida koyun, karistirip bir kenara koyun dursun.

• Kavurdugunuz Sosu simdi Bulgur Pilavinin üzerine dökün ve iyice karistirin, Patlicanlari simdi bir Tepsiye yan yana dizin ve kasik ile Bulgurdan alip Patlicanlara doldurun.

• Tavada 1 Kuru Sogani dograyin, 1 Biber ince kiyin ve 2 Dis Sarmisagida ince kiyini ve hepsini kavurun, sonra icine 1 Cay Bardagi Su ekleyin, Salca ekleyin ve iyice karistirarak kaynatin. Bu kayniyan Sosu simdi doldurulmus Patlicanlarin üzerine gezdirin, etrafinada ve Firina sürün 170 derecede tahminen 15-20 dakika pissin.

Sicak Servis yapin, yanina Cacik gider.

NOT: Arzu edilirse Tavuk eti yada baksa et de Kavurulur ve Bulgur ile karistirilip Patlicanlara doldurulur.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

One thought on “Bulgurlu Karni Yarik

  1. Kardelen on said:

    Meraba ERCI ilk duyuyorum bu tarifi…!genelde karni yariği kıymali harç dahinde yapariz ya baya bi şaşirdimm….tam benlikk yani et yemeyenler için güzel seçimm denicemm yakarmiyim bilmiyorumm.:))) Emeğine sağlikk tekrardann..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s