CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Patlican Musakka


Erci den gelen tarif

Patlican Musakka

cogunuz diceksiniz simdi ya Musakka böyle yapilmazki, Kiymasini, Patlicanini, Patlicanini kizartip hepsini bir tepsiye döküp öyle Firina atilir, iyide nerde yaziyor öyle yapmam gerektigi? ben böyle yapiyorum ve tadi süper oldugu gibi Gözede hitap ediyor, deneyin görün.
Icindekiler

500 gr kiyma
4-5 Patlican
1 sogan
1 dis sarmsak
4 Sivri Biber
2 Domates
2 kasik salca ve siviyagi

Yapilisi
Patlicanlari yarim santim kalinliginda uzunlamasina kesin ve tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ve suyunu süzüp ki-zartin ve Peceteye koyarak Yagini cekmeye birakin.

Resime tikla

Sirayla sogani, dilimlenmis Sarimsagi, dogranmis biberleri kavurun. Kiymayi ekleyip devam kavurun ve küp küp dogranmis Domatesi ekleyin ve salça, tuz, bir çay bardagi sicak su ekleyip ka-ristirin.

Bir Tepsiye yada Formu yaglayin ve bir kat Patlicanlari dizin, üzerine Kiyma dökün yayin ve böyle devam edin bitene kadar, en sonu Patlican olucak. Son-rada 200 C firinda 10-15 dakika pisirin.

Resime tikla

Bir Alternativ de Yaptiginiz Musakkanin üzerine son Patlicanlari ekledikten sonra üzerine rendelenmis Kasar peyniride serpip öyle Firina sürebilirsiniz, tadi hakikatten güzel oluyor, Kasariniz yok ise Beyaz Peynirde olur ama bu seferde malzemeleri kavururken Tuzunu az atin.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s