CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Muhammara


Erci den gelen tarif

Muhammara Meze

Muhammarayi aslinda herkes Biberli Cevizli ezmedir diye bilir, bizim oralarda yani Hatayda cok meshurdur ve hemen hemen bütün Mezelerin yaninda yer alir ve özelliklede aci yaparlar ve gene Yöreden yöreye degisik yapiliyor fakat buyrun buda kendime ait olan tarifim.

Icindekiler
3 Büyük Kirmizi Biber,
3 Dis Sarmisak,
4-5 Kasik Sivi yag,
150 gr Ceviz ici (minik küpler yani cekilmis),
2 Kasik Domates  Salcasi,
2 Kasik Biber Salcasi (Aci olabilir)
2 Kasik Cemen (Mecburi degil ama olursa süper olur)
Tuz, Kimyun

Yapilisi
• Biberleri közleyin yada Firinda ikiye bölüp kizarmaya birakin, sonra kabuklarini soyun ve bir kenarda sogumaya birakin.

• Sarmisagi ezin ve diger Malzemeler ile iyice karistirin, catal ile yapiyorsunuz tabiki ve cirpmiyorsunuz, sonrada Biberleride ekleyip bir kac daha karistiriyorsunuz, Servise sundugunuzda misal üzerine Kuru Sogani 4 e bölüp Resimde görüldügü gibi dekoar verebilirsiniz, bir kac dal Maydanoiz yada Taze Nanede olur.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s