CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Babagannus


Erci den gelen tarif

Babagannus (Patlican Püresi)

Babagannus yani Patlican Püresi yada Patlican Kremasi da denilebilir, tabiki her Yörede baska baska yapiliyor ve bende kendime özgü bir tarif yaptim ve deniyenlerin hepside muhtesem oldugunu ve lezzetli oldugunu arti degisik bir sey oldugunu söylüyorlar, demekki okadarda kötü yapmiyorum bunu ben.
Icindekiler

1 kg Patlican,
300 gr Süzme Yogurt,
3 iri carliston Biber,
1 Avuc Maydanoz,
1 Avuc taze Nane
1 corba kasigi siviyag,
1 kahve kasigi kirmizi Biber,
1 Yemek kasigi Has has
3-4 dis sarmisak,
yeteri kadar tuz

Yapimi
• Önde Patlicanlari uzunlamasina ikiye bölün ve öylesinede bir tepsiye dizin hepsini,  Firina sürün pissinler, pistikten sonra cikartip kapuklarini siyirip icini cikartin ve sogumaya birakin.

• Yogurd ve Patlicanlarin disinda bütün Malzemeleri bir Mutfak Robotuna koyup cekin, yani 3-5 kez dönsün yeterli, büyüklügü Mercimek gibi olucak, tabiki Robotunuz yok ise bu Malzemeleri bicaklada kiyabilirsiniz, koyun hepsini bir tagtanin üzerine ve Bicagin keskin yeri ile karistira karistira vurun dogransin.

• Patlicanlarida bir tahtanin üzerine koyun ve Bicakla keskin yeri ile vura vura dograyin, dikkat ederseniz kesin yada kiyin demiyorum ve Robottan da gecirin demiyorum, ve boyutlari Nohut boyutunda olsun.

• Simdi Sarmisaklari ezin ve tuzunuda ilave edip Süzme Yogurd ile yavasca catal ile karistirin (CIRPMAYIN) ve sonra Patlicanlarla Malzemeleri bir kabta karistirin ve Sarmisakli Yogurdu üzerine döküp yavas yavas karistirin.

• Bir Tavada 1-2 Ceviz büyüklügünde tereyagi koyup eritin ve üzerine Pul Biber koyup Yogurdlu servise hazir olan Patlicanin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s