CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

STRAGANOF


Mutfak Peri sinden gelen tarif

STRAGANOF

500 gr dana eti ( ince dilimlenmiş olacak)
250 gr mantar
1 büyük baş soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket krema
2 bardak et suyu
Tuz,karabiber,kimyon
İsteğe göre reyhan

YAPILIŞI :
İlk olarak dana etleri düdüklü tencerede et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen etler tencereden çıkarılır. Başka bir tencereye 1 kaşık yağ konup yağın kızması beklenir. Yağ kızdıktan sonra etler kısa bir süre kızartılır.

Ayrı bir tencerede ufak şekilde doğranmış soğan ve sarımsaklar sotelenir. Üzerine mantarlar ilave edilip kızgın ateşte mantarlar fazla suyunu salmadan pişirilir. Mantarın suyunu çekmesine yakın unu ilave edilir.Un biraz kavrulduktan sonra et suyu ve baharatları ilave edilip 5 dk. kadar kaynatılır sonrasında etlerde bu sosun içine alındıktan sonra pişme işlemine 10-15 dk. daha devam edilir. Sonra servis hazır.

AFİYET OLSUN

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s