CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

İZMİR PİŞİSİ


Mutfak Peri sinden gelen tarif

İZMİR PİŞİSİ

MALZEMELER
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
sıvıyağ

YAPILIŞI: Un kaba alınır. Ortası havuz şeklinde açılır. İçine bütün sıvı malzemeleri konulur. Unun üzerinede maya ile tuz dökülüp. Yavaşça yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra hamur 30 dk ile 1 saat arasında dinlenmeye bırakılır. Sonrasında sıvıyağ tencereye alınıp kızdırılır. Hamur açılıp istenilen şekiller verildikten sora kızgın ve bol yağda kızartılır.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s