CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

ALİ PAŞA PİLAVI


Yonca dan gelen tarif

ALİ PAŞA PİLAVI

MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
3 SU BARDAĞI ET SUYU EGER YOKSA HAZIR ET SUYU TABLETİ KULLANABİLİRSİNİZ.
150 GR KIYMA
2 DİŞ SARMISAK
1 SOĞAN
1 FİNCAN DOLMALIK FISTIK
1 CAY KAŞIGI KİMYON
1 DİLİM EKMEK
TUZ

KÖFTENİN YAPILIŞI:

SOGANI RENDELEYİN.BİR DİLİM EKMEGİ ISLATIN VE İYİCE SUYUNU SIKIN.DAHA SONRA SARMISAGI KİMYONU TUZU EKLEYİP KÖFTE HARCINI YOGURUYORUZ.DAHA SONDA BİR AYRI KABA HAFİF UN SERPİYORUZ.

KÖFTELERİMİZİ FINDIK BÜYÜKLÜGÜNDE YUVARLAYIP UNLADIGIMIZ TEPSİYE KOYUYORUZ.HEPSİ BİTİNCEDE KÖFTELER UNA BULASANA KADAR HAFİFCE SALIYORUZ. DAHA SONRA YAGDA KIZARTIP BEKLETİYORUZ..

Resime tikla

PİLAVIN YAPILIŞI:

PİLAVA GECMEDEN ÖNCE FISTIKLARI YIKAYIP 10 DK KADAR ILIK SUDA BELKETİN.DAHA SONRA TENCEREYE 3 YEMEK KAŞIGI MARGARİNİ VE COKTA AZ ZEYTİNYAGI KOYUNUZ.ZEYTİNYAGI PİLAVIN PARLAK OLMASI İÇİN. MARGARİN ERİMEYE YAKIN 10 DK BEKLETTİGİMİZ FISTIKLARIMIZI SÜZÜP YAGLA BİRLİKTE KISIK ATEŞTE KAVURUYORUZ.DAHA SONRA 2 SU BARDAĞI PİRİNÇİMİZİ EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ.PİRİNC KAVRULURSA HEM LEZETLİ HEMDE TANE TANE OLMASINI SAGLAMİŞ OLURUZ.10 DK KADAR KAVURDUKTAN SONRA 3 BARDAK ET SUYUMUZU İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE BIRAKIYORUZ.

PİLAV SUYUNU CEKTİKTEN SONRA HAZIRLADIGIMIZ KÖFTELERİ EKLEYİP HARMANLIYORUZ.DAHA SONRA MUTFAKTA KULLANDIGINIZ BİR ÖRTÜYLE PİLAVIMIZI SARIP YARIM SAAT DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.İSTERSENİZ SARMAYADA BİLİRSİNİZ.AMA TAVSİYEM SARIN DEMLENMİŞ PİLAVIN TADI DAHA LEZETLİ OLUR.SICAK OLARAK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

TABAGIN KENARINDA Kİ ALİ PAŞA J

AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR..

 

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s