CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Ramazan Kömbesi


Erci den gelen tarif

Ramazan Kömbesi

Kömbe genelde Ramazan Bayramlarinda bizim orda yani Hatayda yapilir, istiyen tabiki Kurban Bayramindada yada normal Gündede yapar, Size kalmis bir sey, kimisi Kömbe der, kimisi Kahke der fakat bizim Kömbeye güven olmaz,  Istanbula gidipde Medeniyet görürse Kek de olabilir😛
icindekiler

500 gr Margarin
250 gr toz Seker
1 Bardak Susam
125 gr Su
1 Adet Kabartma tozu
1 Adet Vanille
1 Cay kasigi Amonyak tozu
1 Cay kasigi Kömbe Baharati
Alabildigi kadar Un

Resime tikla

Yapilisi
• Eritilmis Margarinin icine Sekeri ekleyin ve iyice karistiri, taki Seker eriyene kadar.

• Sonra bu Sekerli Margarinin icine Un eklenir ve Su haric tüm Malzemeleri ekleip iyice karistirin, sonrada yogurmaya baslayin, Hamur halini alicak yani.

• Sonra suyunuda katarak kulak memesi yumusakliginda bir Hamur elde edilir.

• Hazirladiginiz Hamurlari simdi parcalara bölün, bu Parcalari simdi Susama bandirin ve her tarafina sivayin ve bir Kömbe kalibi alip icine parca koyarsiniz ve elinizle iyice bastirin, yada ters cevirip Masaya bastirinki Hamur o Formu alsin
sonrada Masaya Kalibi vurdunuzmu Formdan düser.

• Bu Formdan cikardiginiz Hamur Kömbeleride Firinda 180 derecede Gevrek sekilde pisene kadar pisirin.

Not: Kömbe Sicak oldugu gibi sogukda yenir, bizim orda Cocuklar cok severler, Yaslilarda Cay icerken yerken.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s