CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Mercimekli Bulgur Pilavi


Erci den gelen tarif

Mercimekli Bulgur Pilavi

KARDELENIN istegi üzerine Mercimekli Bulgur Pilavi tarifini ekliyoruz

icindekiler
100 gr. yesilMercimek
2 Bardak Bulgur 125 gr Tere yagi
1 Kahve kasigi karabiber
3 Bardak et suyu
4 Kuru Sogan
1 Cay bardagi Sivi yag
2 Dis Sarmisak
Tuz, Karabiber ve Kirmizi toz Biber, Pul Biber

Yapilisi
– Mercimegi Aksamdan suda birakin, ertesi günü haslayip süzün.
(kolayi tabiki Konserve Mercimektir, tavsiyemdir)

– 2 Bardak Bulguru yikayin, Tereyaginda 5-6 dakika kavurun, sonra Karabiberi, Et suyunu (Hazir Et yada Tavuk tozuda olur), tuz ve Mercimekleri de icine ekleyip karistirip üzerini kapayin ve en ufak ateste bir 3-4 dakika demlensin.

– 4 sogani ince dograyin, Sarmisaklarida ezin ve 1 cay bardagi Sivi yagda Kirmizi toz Biberi ve Pul Biberleride atarak pembelestirin.

– Pilavi Servis tabagina alinca sogani üzerine gezdirin ve Sofraya getirin.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s