CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Ekmek


Erci den gelen tarif

Ekmek

hosgeldiniz, bu tarifimizde Ekmek ile ugrasicaz, herkesin bildigi gibi cesit cesit Ekmek vardir fakat burda bu tarifimde Size elimden geldigi kadar bambaska Ekmek türleri sunucam, yani gördügünüzde Sizde sasiricaksiniz ve diceksiniz “vay be böylesidemi vardi” diye.

Resime tikla

Öncelikle bakalim bir kac cesidine, yani hangi cesitleri olabilirmis diye.

Misal:
Sebzelisi , Peynirlisi, Baliklisi, Salamli, Sucuklu, Taze Baharatli, Mantarli, Deniz Ürünlü, Cemenli, Sarmisakli, Küncülü, Dereotlu, Soganli vesayre vesayreeeee.

Yani arzu ettiginiz her tür Sebze, Baharat ve Et lerle Ekmek yapilir, illa Pide yada Somun olmasi yani sart degil, Kahvalti yada Öglen Yemeklerinize Renk ve Tad katin.

Simdi en basit bir Örnek Size sunucam, insallah hosunuzada gider ve denersiniz.

Resime tikla

• Sarmisakli Reyhanli Ekmek
icindekiler
1 Somun Ekmegi
3-4 Dal Reyhan
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
1 Kirmizi Biber
50 gr Tere Yagi

Yapilisi
– Somun Ekmegini ortadan bölün.

– Sarmisaklari ezip bir kabin icine koyun, üzerine ince ince kiyilmis Reyhanlarida atin, Biberleri minik küplere dograyin onuda ekleyin ve Tereyaginida ekleyip bir Catal ile karistirin.

– Kasikla simdi bu Yag Harcindan alin ve Ekmegin üzerine sürün bolca tabi ve üzerinide Kasar Peynirini serpin ve önceden isitilmis Firina sürün. (Sicak Servis yapin)

• Sarmisakli Ekmek
icindekiler
1 Somun
50 gr Tereyagi
3 Dis Sarmisak
2 Dal Reyhan
2 Dal Maydanoz
az birsey tuz

Yapilisi
– Ekmegi ortadan bölün ve üzerine bolca önceden Sarmisaklari ezipde Maydanoz ve Reyhanida ince ince kiyip, Tuzunu attiginiz Tereyagini sürün, sonrada Firina sürün, Sicak Servis yapilir. (benim sahsi Favorimdir)

********************************
• Domatesli Ekmek

icindekiler
1 Somun
50 gr Tereyagi
3 Dis Sarmisak
2 Dal Reyhan
2 Dal Maydanoz
2 Domates
100 gr Kasar Peyniri

Yapilisi
“Sarmisakli Ekmek” Harcini yapin sonra Ekmegi ortadan bölün ve üzerine sürün tabiki bolca ve simdi Domates halkalari kesin onlarida üzerine koyup üzerine Kasar Peynirini serpin ve Firina sürün, Sicak yenir.

********************************
Tabiki bu tarifim baska bir sey oldu fakat gecelim bunu ve hakiki tariflere gelelim:

• Mantarli Ekmek
icindekiler
1 Somun
500 gr Kücük Mantar (tüm olani)
az birsey tuz

Yapilisi
– Hamuru Masanin üzerine koyun ve minik Mantarlarida üzerine serpin sonra baslayin Hamuru yuvarlamaya, sonrada Yoguruyormus gibi yapip Hamura Ekmek bicimini verin.

– Sonrada önceden isitilmis Firina sürün bissin, cikarttiginizdada 30 dakika birakin sogusun.
********************************
• Soganli Ekmek
icindekiler
1 kg Hamur (Firindan alabilirsiniz)
2 Büyük kuru Sogan
1 Kirmizi Biber

Yapilisi
– Sogani minik küplere dograyin, biberide, bunlari bir Tavada kavurun (Altin Sarisi) sonra Hamuru bir Legenin icine koyun ve üzerine bu Harci dökün, bir kac yugurun yani karistirin ve istediginiz gibi Ekmek Formu yapin, bir Tepsiye koyup Firina sürün, pistiginde ister soguk ister sicak yiyebilirsiniz. (Firindan cikarttiginizda üzerini Bezlerle kapayip 30 dakika birakin sogusun)
********************************

• Zeytinli Ekmek
icindekiler
1 kg Hamur
300 gr Siyah Zeytin, yesilde olabilir

Yapilisi
– Hamurun icine ufak küplere dogramis oldugunuz Zeytinleri karistirin ve sürün Firina.
********************************

• Sebzeli Ekmek Rolosu
icindekiler
1 kg Hamur (Firindan alabilirsiniz)
2 Kirmizi Biber
2 Yesil Biber
200 gr Misir taneleri
200 gr Kuru Domates

Yapilisi
– Bütün Sebzeleri küplere dograyin ve bir Tavada hafifce Kavurun tabiki Tuz, Karabiber ve kirmizi tor Bibnerde atarak, sonra koyun bir kenarda dursun.

– Hamuru alin ve Masanin üzerine koyup acmaya baslayin, yani 4 köse gibi sonra Harci alip üzerine dagitin, her yerine, ve baslayin simdi Hamuru Rolle yapmaya yani yuvarlamaya, sonrada bir Tepsiye koyzp Firina sürün, Pistiginde cikartin 30 dakika sogusun.

Yani Arkadaslar görüyorsunuzki Örnekleri coktur, denemeniz lazim fakat belirli bir tarif isterseniz bana yazin bende buraya ekliyebilirim.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s