CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Zeytinyagli Türlü


Erci den gelen tarif

Zeytinyagli Türlü

her Ev Haniminin sorunu olan Dolapta kalan son bir kac Sebze, misal 1 tane Patates kalmis, atsan olmaz yaziktir, Yemek yapmaya kalksan yapamazsin cünkü 1 tane, yada bir kac tane Havuc var, gene aynisi, yani Insan ne yapacagini sasiriyor ve en sonunda ya cürüyor ve atiyor yada gidip yenisini aliyorki Yemek yapabileyim diye, fakat ben hepsini toplayip güzel bir Türlü yapiyorum, yani özellikle gidipte Sebze almiyorum Türlü yapayim diye.

Resime tikla

icindekiler
Dolaplar Standart geriye kalan tek tük Sebzeler:
1 Patlican
1 Kabak
1 Havuc
1-2 Biber
2 Domates
vesayre, yani ne varsa kullanilir.

Yapilisi
Aslinda nasil yapilir anlatmama gerek yok cünkü zaten herkes normal bir türlünün nasil yapilidigini biliyor. Falat olabilirki bilmiyende vardir, buyrun:

Resime tikla

Fakat benim burda sunmak istedigim Türlünün illa bildigimiz sekilde olmasina gerek yok yani Sulu Türlü gibi, buyrun bir kac Misal:

Sulu Türlü
Bütün elinize gecirdiginiz tek tük Sebzeleri alin bir Tencerenin icine dograyin, Salcasini, Suyunu8, Tuz, Karabiber vesayre icine ekleip karistirip az bisede kuru Nanesini ekleyip pisiriyorsunuz.

Firinda Kasarli Türlü
Türlüyü hazirlayin ve önceden Tereyagi ile her tarafini yagladiginiz bir Forma koyunuz, cok az bir Salcali Sosunu ekleyin ve üzerine Kasar Peyniri serpip Firina sürün.

Et Sulu Türlü
Bütün Sebzeleri dograyin ve hepsini ayni anda büyük bir Tavaya atin, 1-2 Yemek kasigi Sivi yagda 2-3 dakika kavurun sonra icine 1/2 Cay bardagi et Suyu yada Maggi den Tavuk Suyu atin karistirin ve toplam olarak 6-7 dakika yani sürüyor pisirmesi, sonra bir Servis Tabagina koyup servis yapin.

Körili Türlü
Ayni bir üstteki gibi herseyi yapiyorsunuz fakat bu sefer icine 2-3 Yemek Kasigi Köri Tozu döküp karistiriyorsunuz ve Servis yapiyorsunuz. (Asyada yenilen en cok Sebze sekli)

Soyali ve Mide Soslu Türlü
Ayni bir üstteki gibi herseyi yapiyorsunuz fakat bu sefer icine 1 Yemekkasigi Soya Sosu, 1 Yemek kasigi Midye Sosu ve 1 Yemek kasigi Susam Yagi ekliyorsunuz ve Servis yapiyorsunuz.

Köfteli Türlü
Ayni bir üstteki gibi herseyi yapiyorsunuz fakat bu sefer icine önceden kizartmis oldugunuz Köftecikleride (kumru Yumurtasi büyüklügünde) ekleyip karistiriyorsunuz ve Servis yapiyorsunuz. (buda benim Favorilerimden birisi)

Türlü Güveci
Yada arzu ediyorsaniz Türlü Sebzelerinizi dograyin bir Güvecin icine atip Firinda Güvec yapin.

Yani görüyorsunuz Türlü denilince illa bildigimiz Türlü akila gelmemeli, daha genis Bilgi ve tarif icin yazin bana.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s