CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Pirinc Pilavi


Kardelenden gelen tarif

Piriç Pilawi
Malzeme
2 su bardagi pilawlik pirinç
1 yemek kaşigi tre yagi
Yarim cay bardagi sivi yag
2 Adet tawuk bulyon
2 yemek kaşigi şehriye
4 bardak kaynamiş su,yada tavuk suyu
Tuz
Kara biber

İlk aşama
Pirincimizi nişastasi gidene kadar bol suda yikayip,(kaynamiş suyla) ıslatiyoruz…
ve yaklaşik 1 saat bekletiyoruz…

Yapilişi
1 saat bekletiğimiz pirinci bol soguk suda yıkayalim bi kenarda dursun…
Tenceremize (teflon olsun )tere yagimizi ve siwi yağimizi alalim ve şehriyeler pembeleşinceye kadar kawuralim…
Sonra pirincimizi ve bulyonumuzu ilave edip;kısık ateşte 10 dk kadar kawuralim 4 bardak kaynamiş suyumuzu ve kara biberimizi ekleyip kısık ateşte pirinçler  suyunu cekene kadar pişirelim…Pilawimiş pişti ocaktan  aldik bi sofra bezine sarip dinlenmeye birakiyoruzzz

(NOT) Tawuk bulyon wardi pilawimizda..ben hazir kullanmiyorum,genelde ewde tawuk haslanir ,suyunu buz haznelerenine doldurup,donduktan sonra buz dolabi poşetlerinde muhafa ediyorum,pilawlarimda ve çorbalarimda kullaliyorum daha saglikli geliyor banaa..

Afiyett olsunnn

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s