CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Müjver (Kabak Köftesi)


Erci den gelen tarif

Müjver (Kabak Köftesi)

Müjver aslinda cogunlu Kabak olan ve icerisinde Kasar Peyniri ve bir kac Malzemenin daha bulundugu bir nevi Sebze Köftesidir, sicak yenildigi gibi Sogukda yeniliyor.

Resime tikla

icindekiler
5 tane Kabak
4-5 Dal Maydanoz
2 Kuru Sogan
2-3 Kasik Un
3 Yumurta
4-5 Kasik Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz, Karabiber ve Pul Biber

Yapilisi
– Kabaklari rendeleyin ve sonra Süzgecte avcunuza alip suyunu bastirarak cikartin, ve bir büyük kabin icine koyun.

– Soganida minik küplere dograyin ve Kabagin üzerine dökün, Rendelenmis Kasar Peynirinide, Unu ekleyip Yumurtalarida kirin icine ve Baharatinida atin.

– Bir kasik ile iyice karistirin, Et Köfte haline gelsin yani ne civik nede sert, sonra Tavaya 1 Cay Bardagi sivi yagi dökün ve isitin fakat Ates orta derece olsun, cok oldumu disi kizarir fakat ici cig kalir.

– Kabak Köftelerini Tavada cevirerek kizartin, sonra Servis yapin.

Yanina Krem Cacik iyi gider.

NOT: Bazilari Kabagin suyunu cikarmadan yapilmazmi diye soruyor, yapilir tabiki fakat kizartirken dagilmasini önlemek icin suyu cikartilir.
Peynirsizde yapabilirsiniz, arzu edilirse Kekik, Nane gibi Baharatlar ve Taze Soganda eklenebilir, yani bu Sizin Agiz tadiniza kalmis.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

3 thoughts on “Müjver (Kabak Köftesi)

  1. Kardelen on said:

    Ercii ewet mücveri yapiyordum,ama kaşar hic denemedim icindee ,iyi fikirr bence güzell olucakk yarin yapacamm tam benlikkk🙂

  2. özge on said:

    tarif guzel ama sız unu atlamıssınız ben nerde kullanıcam bu unu?

    **********************************
    Selam Özge,

    orda tarifde yaziyor (Yapilisi: Kabagin üzerine bütün Malzemeleri ekleyin ve bir kasik ile karistirin, krem gibi olacak) yani yapmaya baslarken Unuda ekliyorsun icine.

    Selamlar

  3. Nihal on said:

    mücverin yanına ne önerirsiniz

    ******************************
    Merhaba Nihal,

    yanina misal KREM CACIK verebilirsin

      Tarifi:

    Salataliklari (4-5 tane) uzunlamasina ortadan kesiyorsun ve icindeki cekirdek yerini cikartip atiyorsun, geriye kalan Salataligi kabuklari ile birlikde Rendeliyorsun, icine 500 gr SÜZME YOGURT ekliyorsun, 1 Cay kasigi Tuz ve 2-3 Dis Sarimsak ezerek icine ilave ediyorsun, sonra bir catal yardimi ile yavasca karistiriyorsun, hepsi bu.

    Selam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s