CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Islak Kek


Yonca dan gelen tarif

ISLAK KEK

icindekiler

250gr Sana Yagi
4 ADET YUMURTA(ODA SICAKLIĞINDA)
2 SU BARDAĞI OZ ŞEKER(350 GR )
1 SU BARAĞI SÜT (200 ML)
1 PAKET VANİLYA
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2.5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI SÜT

Resime tikla

YAPILIŞI
– FIRININIZI 170 DERECEDE ISITIN.KULLANACAĞINIZ KALIBI YAGLAYIN VE HAFİFCE UNLAYIN.

– SANAYAĞINI ERİTİN VE ILIMAYA BIRAKIN.

– UNU VE KABARTMA TOZUNU BİR KABA ELEYİN.EGER UN ELENİRSE KEK DAHA YUMUŞAK OLUR VE AGZINIZA YERKEN PÜTÜRLÜKLER GELMEZ.

– YUMURTALARI VE ŞEKERİ GENİŞ BİR KASEDE MİKSERİN ORTA HIZINDA 2 DK KADAR ÇIRPIN

– ERİMİŞ SANAYAĞINI EKLEYİP 1 DK DAHA ÇIRPIN.KAKAO YU,SÜTÜ VE VANİLYAYI İLAVE EDİP 2 DK DAHA ÇIRPIN.BU KARIŞIMDAN DAHA SONRA ÜZERİNİ ISLATMAK İÇİN 1 SU BARDAĞI AYIRINIZ.KALAN KARIŞIMA ELEDİĞİNİZ UNU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP MİKSERİN ORTA HIZINDA 4 DK KADAR UN İYİCE HARCA BULAŞANA KADAR CIRPIN.

-HAZIRDA BULUNDURDUGUMUZ KEK KALIBINA HARCI DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINIMIZDA 40 DK KADAR PİŞİRMEYE BIRAKIN.KEKİNİZİ FIRINDAN CIKARTTIKTAN SONRA BAKLAVA DİLİMİ YADA KARE ŞEKLİNDE KESİN.AYIRDIĞIMIZ KAKAO SOSU VE BİR SU BARDAĞI SÜTÜ KATIŞTIRIP KEKİN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.HER YERİ ISLANACAK ŞEKİLDE ORANTILI ISLATIRSANIZ KURU YERİ KALMAZ.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

NOT: ISLAK KEKİNİZİN SOSUNU CEKMESİ İÇİN 4 SAAT KADAR DİNLENDİRİRSENİZ DAHA LEZETLİ OLUR.

AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR..

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s