CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Domates Corbasi


Kardelenden gelen tarif

 Domates Çorbasi

Malzeme
Yarim cay bardagi sivi yag
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi salca
1 adet tavuk bulyon
2 diş sarimsak
1 çay kaşigi kekik
5 bardak soguk su
isteye baglii kaşar

Yapilişi
İlk önce yagimizi tenceremize alalim;sonra unu ekleyip pembeleşinceye kadar kawuralim sonra salçamizi ilave edipp unla beraber az kawuralim,ocagimizi kisip yavas yavas suyu ilave edelim,ayni zamanda da un topklanmasin diye seri bi şekilde kariştirmaya dewam ediyoruzz,olduki un topkalandi mikser yardiyla topaklanmayi düzelte biliriz,sarimsagimizi ilave edelim ve corbamiz kaynama basladiginda tawuk bulyonumuzu ekliyoruz,ve ocagimizi iyice kisip 5 dk daha kaynamaya burakiyoruz,sakin ola basindan ayrilmayin ocak rezil ol bilir:).

Evet corbamiz hazir üzerine kekiyimizi ekleyip  kariştirip ocaktan aliyoruz… arzuya göre rendelenmis kaşarla servis yapiyoruzz…

NOT: Evde bayatlamis ekmekleriniz olur bazen,kesme şeker büyüklüğünde, küp küp dograyip firinda kizartiyorum ve kullanmak üzere bi kawonozda muhafaza ediyorum,özlikle bu çorbimi yaptiğimda, yaninda servis yapiyorum cokta güzel oluyor denemenizi tawsiye ederim.

Afiyet olsunnn

Single Post Navigation

One thought on “Domates Corbasi

  1. Selam Kardelen, hm entesans bir tarif yani bende yapiyorum Domates Corbasi fakat böylesini denemem lazim, Sarmisak ve Bulyon yani hic eklemiyorum, fakat lezzetli oluyor genede, ama bunuda denicem. Tesekkür.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s