CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Yogurtlu Havuc


Erci den gelen tarif

Yogurtlu Havuc

belikide türk Mezelerinin arasinda en Lezzetli ve en kolay Meze budur, sahsen benimde en cok sevdigim Mezelerden birisidir, yöreye göre Yogurtlu Havuc demekle Havuc Ezmeside denir.

Resime tikla

icindekiler
1 kg Havuc
1 kg Yogurd
3 Dis Sarmisak
2-3 Cay Kasigi Tuz
1-2 Dal Maydanoz

Yapilisi
– Havuclari yikayip soyun ve rendeleyin, bir Tavaya 1-2 Yemek kasigi Sivi yag koyun ve Havuclarida icine atip kavurmaya baslayin, karistir karistira kavurun taki Havuclarin rengi degisene kadar, yumusuyana kadar, sonra altini kapatin ve bir kenarda sogumaya birakin.

– Sarmisaklari ezerek Yogurdun icine katin, Tuzunuda ekleyin ve karistirin, bu arada Havuc kavurmaniz sogumustur, Yogurdu üzerine döküp karistirin ve bir Servis Tabagina koyup üzerinede Maydanoz ile Dekor yaparak Servisinizi yapin.

Resime tikla

ALTERNATIV
arzu edilirse Servis yapmadan önce bir Tavada Tereyagini eritin ve icine Pul Biber atin ve sonrada Yogurdlu Havucun üzerine gezdirin.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

2 thoughts on “Yogurtlu Havuc

  1. Naz on said:

    Hemsom Buda Ilginc Haslasak Olurmu Sartmi Kizartmak Havuclari Ellerine saglik Mutlaka deniyecegim

  2. Merhaba Hemsom, hayir haslasiyla olmaz, tadi cikmaz cünkü hemen cöker, yumusar yani, gerci deniyebilirsin ama istenilen tadi ve sonucu alamazsin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s