CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Köfteli Mantar Dolmasi


Erci den gelen tarif

Köfteli Mantar Dolmasi

simdi diceksinizki ya ufacik Mantarin Dolmasimi olurmus, fakat oluyor hemde süper lezzetliki tadina doyamazsiniz.

icindekiler
5 Tane büyük Mantar (2-3 Yumurta büyüklügünde yani)
500 gr Adana Kiymasi
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
2-3 Dal Maydanoz
1 Yemek Kasigi Domates Salcasi
Yarim Bardak Su

Yapilisi
– Mantarlarinin sapini yavasca kökünden kopartin fakat atmayin dursun.

– Kiymayi Mantarlarin icine bir Yemek kasigi ile doldurun, üzerine cikacak kadar ve bu Mantarlari önceden Tereyagi ile her yerini yagladiginiz bir Güvece yada bir ufak Forma koyunuz ve icine dizin, üzerlerinede az bir sey rendelenmis Kasar peyniri serpin.

– Domates Salcasini Su ile cirpip Formun icine dökün, döktügünüz Su Mantarlarin yarisina kadar olacak yani ve önceden isitilmis Firina sürün, 170 derecede tahminen 20-25 dakika pissin.

Resime tikla

Sonra Tabaklara Mantarlari koyun etrafinida Maydonozlarla Süsleyin ve sicak servis yapin. Meze olarak verilir (Aperetiv)

NOT: Arzu ediyorsaniz Deniz ürünleri ilede doldurabilirsiniz yada Mantarin icine bir Yumurta dagitmadan kirip üzerine Kasar Peyniride koyabilirsiniz, yada Ispanakli Peynir yapin ve Mantari öyle doldurun, yani Fantazinize kalmis.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s