CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Biberli Spageti


Erci den gelen tarif

Biberli Spageti

Simdi cogunuz diceksinizki ya bu Spageti de ne Salca var ne Renk, ne  bicim bise bu, fakat deneyin tadina doyamazsiniz okadar lezzetli oluyor, yani Spageti deyince illaki Salcali yada yogurtlu olucak diye bir kaide yok.

Resime tikla

icindekiler (1 ci tarif)
150 gr Spageti
1 Kirmizi Sivri Biber (Aci)
2-3 Minik Domates
3-4 Dal Rukola
2 Dis Sarmisak
1 Cay kasigi Pul Biber
2-3 Yemek kasigi Zeytinyagi
Tuz

icindekiler (2 ci tarif)
150 gr Spageti
1 Kirmizi Sivri Biber (Aci)
100 gr Karides
2-3 Minik Domates
3-4 Dal Rukola
2 Dis Sarmisak
1 Cay kasigi Pul Biber
1 Cay kasigi Karabiber
2-3 Yemek kasigi Zeytinyagi
Tuz

1 ci Yapilisi
– Spagetileri haslayin ve süzdükten sonra Su ile durulayip üerine az bir sey Sivi yag dökün, süzgecte durdugu sürede yani birbirine yapismasin diye, tane tane kalsin diye.

Resime tikla

Resime tikla

– Sarmisaklari ister halka seklinde dograyin isterseniz kiyin, bir Tavaya Sivi yag koyup Sarmisaklari icine atin ve hafiften kavurun, Sivri Biberleride minik sekilde dograyin onuda Tavaya atarak devam edin kavurmaya ve simdi Spagetileride icine atin ve iyice karistirin.

– Ocagin altini kapatin ve simdi Pul Biberleri üzerine serpin, ve Rukola Yapraklarini atin icine ve karistirin sonrada Dekor olarak bir kac Rukola yapragi, minik Domatesleride ekliyin, Servis yaparkende üzerine Zeytin yagindan biraz gezdirin.

2 ci Yapilisi
– Spagetileri haslayin ve süzdükten sonra Su ile durulayip üerine az bir sey Sivi yag dökün, süzgecte durdugu sürede yani birbirine yapismasin diye, tane tane kalsin diye.

Resime tikla

– Sarmisaklari ister halka seklinde dograyin isterseniz kiyin, bir Tavaya Sivi yag koyup Sarmisaklari icine atin ve hafiften kavurun, Sivri Biberleride minik sekilde dograyin onuda Tavaya atarak devam edin kavurmaya ve simdi Karidesleride Tavaya koyun ve böyle Altin Sarisi Reng alana kadar hafif Ateste devamli karistirarak kavurmaya devam edin, 3-4 dakika sürer, sonrada Spagetileride icine atin ve iyice karistirin.

– Ocagin altini kapatin ve simdi Pul Biberleri üzerine serpin, ve Rukola Yapraklarini atin icine ve karistirin sonrada Dekor olarak bir kac Rukola yapragi, minik Domatesleride ekliyin, Servis yaparkende üzerine Zeytin yagindan biraz gezdirin.

NOT: Arzu edilirse Midyelide, Karidezli, Ton Balikli, Yumurtali vesayrede yapilir.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s