CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Sebzeli Tavuk Corbasi


Ece dengelen tarif

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI

icindekiler
1 adet tavuk budu,
1 adet havuç,
1 adet kabak,
2 adet küçük boy patates,
3-4 adet küçük boy mantar,
4-5 su bardağı tavuk suyu,
2 çorba kaşığı un,
½ çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber

Yapılışı
Bir tencerenin içine 6 su bardağı su ve tavuk budunu koyup haşlayın. Diğer yanda sebzeleri küçük tavla zarı şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağını koyun. Önce havuç ve patatesleri ekleyip 2 dk kadar soteleyin. Ardından kabak ve mantarı ekleyip 2 dk daha pişirin. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekledikten sonra hızlıca karıştırın. Tencereye tavuk suyundan 4 su bardağı kadar su ilave edin. Elinizle dittiğiniz tavukları ve tuz,karabiberi de ekledikten sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

One thought on “Sebzeli Tavuk Corbasi

  1. necmı on said:

    Ece Ercıye Özenmısın Ama Tutmamış Yıne Saol Güzel Olmuş:D:D

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s