CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Peynir Soslu Spageti


Erci den gelen tarif

Peynir Soslu Spageti

icindekiler
250 gr Spageti
3 Dis Sarmisak
100 gr Parmesan Peyniri
1 Yumurta

500 ml Süt
1-2 Dal Reyhan (Feslegen)
1 Kirmizi Biber
1 ufak Konserve Bezelyeli Havuc
1/2 Cay kasigi tuz ve Karabiber

Resime tikla

1 ci Yapilisi
– Spagetileri haslayin ve bir kenara koyun dursun.

– Kirmizi Biberi minik küplere dograyin (Kibrit cöpü basi kadar), Sarmisaklari halkalara dograyin ve az bir sivi yagda 3-4 dakika kavurun ve bir yana koyun

– Bir Teflon Tavaya yada Tencereye Sütü dökün ve ufak Ateste isitin, iyice isinsin (kaynamasin) ve simdi icine Yumurtayi kirin ve iyice cirpin, sonra Parmesan Peynirini rendeleyin, yoksa Tost Peynirini tek tek acip icine atin erisin icinde (10-12 tane)

– Simdi icine Kavrulmus Sarmisakli Biberide atin, Tuzunu Karabiberinide atin ve karistirin ve Spagetileride icine simdi döküp karistirin ve hemen Sicak Servis yapin, üzerinede bir kac yaprak Reyhan koyun.

2 ci Yapilisi
– gene yukardaki gibi herseyi yapiyorsunuz fakat busefer hepsi bittikten sonra icinede Konserve Bezelyeleri atiyorsunuz Havuclarla birlikte ve karistiriyorsunuz ve Spagetiyi Tabaklara koyduktan sonra bu Sosu üzerine kepce ile döküyorsunuz.

NOT
– Parmesan Peyniri Italyan Peyniridir, olabilirki yoktur Sizin orda, ozaman normal Tost Peyniride kullanabilirsiniz.
– Arzu edilirse tabiki Mantarda eklenebilir, veya Havuc da rendeliyebilirsiniz.
– Spagetiniz yok ise her hangi bir Makarna cesidi de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s