CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Cin Sigara Böregi


Erci den gelen tarif

Cin Sigara Böregi

Merhaba Misafirim,
bu gördügünüz bir CIN/JAPON Sigara Böregidir, bizim Sigara Böreginden ayricaligi ise icindeki Malzemelerin hemen hemen hepsinin Sebze olmasidir, tabi istenirse Et de koyulabilir fakat assagida genis capta aciklicam hepsini ve Size bir iki cesidini sunucam, denemekte yarar var.

Resime tiklayin

icindekiler
1 Paket 4 Köse Yufka (25 tane ve 10 cm x 10 cm olacak)
100 gr Beyaz Lahana
1 Havuc
2 Dis Sarmisak
2 Biber (Kirmizi ve Yesil)
100 gr Soya uclari
1 Yemek Kasigi Soya Sosu
1 Yemek Kasigi Susam Yagi
1 Yumurta Sarisi
1 Caykasigi Karabiber

Simdi Size 3 Ayri cesit sunucam, 1 cisi Vejitarlar icin yani Etsiz olani, 2 cisi Etli ve 3 cüsüde Deniz Ürünleri ile.

Resime tiklayin

1 ci Yapilisi
– Lahanayi cok ince kiyin yada Rendeleyin, Havucuda rendeleyin, Sarmisaklari halka dograyin, Biberleride ince ince 2-3 cm uzunlugunda kiyin.

– Bütün bu dogradiginiz Malzemeleri ve Soya uclarinida ekleyip bir Tavada az bir Sivi yag ile kavurmaya baslayin ve bu arada da Soya Sosunu ve Susam Yaginida ekleyin, Karabiberide ekledikten sonra 3-4 dakika sonra altini kapatip sogumaya birakin.

– Simdi Resimdede görüldügü gibi 4 köse Hamuru önünüze koyun ve baslayin, 1 kasik Harc koyun ve dolayin ayni Sigara Böregi gibi, ucunda az bir mesafe birakin ve orayada Yumurta sarisi sürüp kapatin.

– Bütün hepsini bitirdiginizde bir Tavaya 1 litre sivi yag koyaup isitin, sonra kizgin yagin icine Böreklerinizi atip kizartin, ve kizartma bittigindede Servisinizi yapiniz.

2 ci Yapilisi (Kiymali)
– Yulardaki gibi herseyi ayni yapiyorsunuz, sadece kavururken icine misal 100 gr Kiyma et atip kiymalisini yapiyorsunuz.

3 cü Yapilisi (Deniz Ürünlü)
– Yukardaki gibi herseyi yapiyorsunuz fakat tek ayricaligi ise misal Karidez yada her hangi bir Balik eklemek isterseniz onu baska bir Tavada kizartmaniz gerek, kizarttiktan sonra diger Harc ile karistirip devam ediyorsunuz.

Nerelerde kullanilir bu?
– Misal partilerde, Ögle yemeginde, arada bir öylesine yemek icin, Meze olarak, yanina ise Ketsop verilir yada acili Sos yada ama Krem Cacik yaparsiniz öylede yersiniz.

NOT: 4 Köse Yufkaniz yok ise kendinizde acabilirsiniz yada 3 gen yada normal Yufkalar var ordan kesebilirsiniz,  boyutlari ise enine boyuna10 santim olucak, icine istediginiz Sebzeyi koyabilirsiniz, Sicak yenilirse daha tatli olur, soguk iyi olmuyor.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s