CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Alman Sarmasi


Erci den gelen tarif

Alman Sarmasi (Kohlroulade)

bu Alman Sarmasi dedigimiz Lahana Sarmasi aslinda bizim türk Sarmasina benziyor, tek ayricaligi icinin Malzemeleridir, yani bizim Sarmalarimizda icine Pirinc, Kiyma vesayre konulurken bu Alman Sarmasina sadece Kiyma ve Baharatlar konuluyor, fakat tadi hakikatten cok güzel (benimde Favorilerimden birisidir ve elimden geldikce yaparim), denemenizi tavsiye ederim.

Resime tikla

icindekiler
1 Adet Beyaz Lahana
1 kg Adana Kiymasi (her Kasap hazirlar verir)
5 Yemek kasigi Et Sosu (TR dede var Knor dan)
5 tane Defne Yapragi (olmasada olur)
1 l Su
1 Cay Bardagi Sivi yag

ARA NOT : egerki normal Lahana kullanmak istemezseni tabiki kivircik lahanada kullanabilirsiniz. (wirsing)

Resime tikla

Yapilisi
– Lahanayinin kökünü kesin ve bir Tencerede bol Su ile kaynatin, yapraklari yumusasin, sonra o yapraklari alin soguk Su ile durulayin, koyun bir kenarda dursun.

– Kiyma Eti bir kaba koyup onuda yan tarafa birakin

– Lahananin Yapraklarini alin önünüzde dursun, sap tarafi Size bakacak sekilde, ve o sap tarafindan az bir sey kesin yani sert yerini alin V seklinde kesiyorsunuz yani, tahminende 5 cm derin.

– Simdi bir 1 Yemek kasigi ile 2-3 kasik et alin ve lahanin üzerine koyun ve büyüklügüde tahminen bir yumruk kadar olacak ve önce sag tarafi ice katlayin sonra sol tarafi ve dolamaya baslayin, ayni Sigara Böregi gibi ve bittikten sonra bir iplikle baglayin acilmasin.

– Bütün Lahanalari sardiktan sonra hepsini büyük bir Tavanin icine yan yana dizin, icine Sivi yagi katin, orta Ateste arkali önlü cevirerek kizartin, fakat yanmasin lahanalar, sadece altin sarisi bir renk alicaklar.

– Altin Sarisi Rengi aldiktan sonra bir kabin icine Suyu koyun, icine Et Sosunu koyup karistirin ve Lahanalarin üzerine dökün, yani bu Sos Lahanalarin yüksekligi ile bir olmasi gerek, ayni yükseklikte yani, ve üzerine Defne Yapraklarinida atin, ocagin altini kisin ve ufak Ateste üstü kapakli sekilde böyle bir 15-20 dakika daha Pissin.

Servis yaparken yanina Haslanmis Patates verebilirsiniz en güzelide zaten budur fakat arzu edilirse Pilavda verirsiniz yada Patates kizartmasida, tabiki sirf Ekmeklede yiyebilirsiniz, Servis yaparken Sosundan da bolca Tabaga koyunuz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

One thought on “Alman Sarmasi

  1. Kumsalll on said:

    Ellerine saglik Erci bizim lahana dolmasina benziyo gibi ama birazcik irice biz kalem gibi sariyoz bunu böyle yapar adamin tabagina koyarsam ne der bilmiyom ama tembel sarmasi yapmisin ben bunu yemem der kesinn benim adam :)))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s