CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Peynirli Biber


Erci den gelen tarif

Peynirli Biber

bu tarifim Sofralarinizin ve Agiz tadinizin en muhtesem Biberi olucak. Icindekilere bakilirsa Yapimi zor görünüyor fakat aslinda cok basittir.

icindekiler
1 kg Tursu Biber
250 gr Beyaz Peynir
1 Paket Krem Peynir
3 Dis Sarmisak
1 Dal Maydanoz
1 Dal Reyhan
1 Dal taze Nane
2 Cay kasigi Hashas
1/2 Kimyun

Kavanoz icin
3 Dis Sarmisak
1 Kirmizi Biber / Yesilde olabilir
1-2 Kirmizi Sogan
1 Yemek Kasigi kuru Nane
1 Yemek kasigi Kirmizi toz Biber
1 Litre Sivi yag
1 Dal Maydanoz

Resime tikla

Yapilisi
– Biberleri Kavanozdan cikartip Suyunu süzün, sonra saplarini yarim santim Biberden kesin ve Biberin icini temizleyin yani tohumlarini cikartip atin, bunuda ince uzun bir bicakla yapabilirsiniz, hepsi bittikten sonara bir kenara koyun dursun.

– 3 tane Sarmisagi soyup, Maydanoz ile Reyhanida dallarin ayiprip bir Mutfak Robotuna atin, icine Kimyunu ve Hashasida atin, Beyaz Peyniride icine ekleyip Robotu calistirin, bir kac tur dönsün yani, sonucu ayni köfte harci gibi biraz sert olacak, civik olmuyacak, snra bu harci bir kabin icine koyun ve üzerine Krem Peyniride ekleyip bir catal ile yavasca karistirin, amac cirpmak degil sadece karistirmak.

– Simdi bir Biber elinize alip basliyorsunuz doldurmaya, doldururken sapi ince uzun bir cay kasigi yada Kahve kasigi kullanabilirsiniz, yada ama bir Krem Tabancasi, ve tek tek Biberleri dolduruyorsunuz.

– Simdi Kirmizi Biberi halkalar halinde ince dogruyorsunuz, geriye kalan Sarmisaklarida yukardan asagiya 2 ye bölün, Kirmizi Soganida halkalara kesin, Sivi yagi derince bir kabin icine koyun ve icine Kuru Naneyi, Kirmizi toz Biberi de atip cirpin ve bir kenara koyun dursun.

– Agzini kapatabileceginiz bir kab alin, icine bir iki tane Sarmisak atin, Biberhalkalari atin, Sogan halkasi atin ve üzerine kapatacak sekilde 3 kat üst üste doldurulmus Biber dizin, sonra böyle devam ediyorsunuz taki hepsi bitene kadar, en sonunda tabi gene Biber, Sogan halkalari, Sarmisak ve bir iki dal Maydanoz koyup üzerinede hazirladiginiz Baharatli Siviyagi döküyorsunuz, yag Biberlerin az bir sey üzerine cikmasi gerek, ve Kabin agzini iyice kapatip koyun dolaba dursun bir Gün.

Nerelerde kullanilir bu?
Misal Meze olarak, Kahvaltilarda, normal Yemeklerin yaninda, Partilerde yada öylesine gel git al ye gibi😉

NOT:
– Tabiki yaptiginiz Peynir harcina Renk de verebilirsiniz, misal Maydanoz ve Reyhani cok koyarsaniz Yesil bir renk alir harc, yada icine bir kasik Domates Salcasi koyarsaniz Pembe Renk alir, iki – üc kasik Salca ile Kirmizi Renk alir, yani harcin bile Rengini degistirme imkaniniz var.
– Önemli olanda bu Biberleri hep Sivi yagin icinde bulundurun, tahminen de yapildiktan sonra 2 hafta daha yiyebilirsiniz bozulmaz yani (Buz dolabinda durdugu sürece)
– Icine Hashas koyduk bununda sebebi tabagimizdaki Yemegi Görmek ve Tadmakla yetinmiyoruz, hayir aksine yedigimiz Mezeyi duymakda istiyoruz, yani 3 Hisse birden hitap ediyoruz, cignediginiz zaman citir citir edicek duyucaksiniz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s