CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Hamur torbaciginda Tavuk


Erci den gelen tarif

Hamur torbaciginda Tavuk

icindekiler
5-6 tane Tavuk Budlari
Tuz, Karabiber, Kirmizi toz Biber, Kimyun

Kizartmak icin
200 Un
200 ml Su
1/2 Kabarma tozu
1 Cay kasigi Tuz
2 Cay kasigi Karabiber
2 Cay kasigi Kirmizi toz Biber
2 Cay kasigi Pul Biber
1/2 Cay kasigi Kimyun
2 Dis Sarmisak

Yapilisi
– Tavuk Budlarini önce oynak yerinden ikiye kesin ve bir kabin icine Tuz, Karabiber, Kirmizi toz Biber, Kimyunuda koyup karistirin, Tavuk parcalarinida icine koyup iyice bu Baharatlari Tavuk parcalarina sivayin.

– Biraz sert krem gibi olacak sekile gelene kadar Unu ve Kabartma tozu birazda Su ekliyerek karistirin ve geriye kalan Baharatlarida ekleyip tahminen 20 dakika birakin dinlensin, olabilirki biraz daha Su katmaniz gerekebilir, cok sivi olmucak.

– Simdi Tavuk parcalarini alin ve bu Harca bandirin, her yeri iyice yesin harci, sonrada 170 – 180 derecede olan Sivi yagin icine atarak Altin sarisi kizartin. (Tavuk Parcasinin büyüklügüne göre bu kizartma 10-15 dakika sürebilir)

Kizardiktan sonra cikartilir ve sicak sicak Servis yapilir, yanina tabiki Pirinc yada Bulgur Pilavi ile karisik Salata verilebilir, yada sade Tavuk parcalari yenilir.

NOT:  Tavuk Parcalarini kizartmak icin Tavaya attiginizda fazla doldurmayin aralari acik kalsinki yapismasinlar birbirlerine.
– Sos olarak acili Sos tavsiyemizdir, sade de yenir.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

One thought on “Hamur torbaciginda Tavuk

  1. ferhat on said:

    usta eline saglik güzel olmuş görünümde güzel renk olarak

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s