CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Kabakli Yayla Corbasi


Erci den gelen tarif

Kabakli Yayla Corbasi

icindekiler
1 Ufak Kabak
1 Caybardagi Pirinc
1 kg Yogurt (eksi yogurd)
1 litre Su
3-5 Dal Taze Nane
Tuz

Yapilisi
– Yogurdu bir Tencere koyup icine Suyu dökün, Pirinci ve Tuzu da ekleyin, Kabagida ufak ufak dograyin (kabaga yandan diklemesine bicagi vurdugunuzda ve yanlamasina kestiginizde ufak ücgenler olusur) ve karistira karistira pisirin, dikkat edin az birsey durdumu dibine yanar yani tutar onun icin hep karistirin pisene kadar.

– Kaynamaya basladiginda altini en ufak atese alin ve simdi Taze Naneyi kiyin ve Corbanin üzerine atin, bundan sonra kendi kendine kaynasin ve pirincler pistiginde Corbaniz tamamdir.

NOT: Taze Nameniz yok ise kuru Nanede kullanilir, arti Corbanizi Servis yapmadan önce arzu ederseniz tabiki tereyagi ve kirmizi biberle yapilan sosu terbiye olarak da kullanabilirsiniz.

Corbanizi isterseniz sicak isterseniz sogukda icebilirsiniz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s