CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Hamsili Pilav


Yoncadan gelen Tarif

Hamsili Pilav

Malzemeler
1 kilo hamsi
bir su bardagi misir unu tuz

Ic Malzemeleri
2 su bardagi pirinç
2 su bardagi su
yarim demet ince doğranmis maydanoz
2 büyük rendelenmiş sogan
1 yemek kaşiği kuş üzümü
1 tatli kasigi domates salcasi
2 dis rendelenmis sarmisak
1 büyük domates
Tuz

Yapilisi
Hamsileri yikayip temizleyin. Kılcıklarını cıkartın. Bir miktar tuz ile karistirip sadece disa gelen kısımlarını mısır ununa bulayın. Kaselere 1 tatli kaşığı zeytinyagı koyun. Kasenin kenarlarından başlayarak hamsileri yanyana sıralayın. Hamsilerin yarısı tavadan dısarı sarkacak daha sonra pilavın üzerine dogru kapatmak icin.

Pilavin yapilisi
Soganları ve salcayı bir 1 yemek kaşıgı zeytinyagda kavurduktan sonra pirinc ve tuzu ekleyin. İsterseniz pirincleri biraz kavurabilirsiniz.Tavsiyem kavurun.Tane tane oluyor.

Resime tikla

Daha sonrada suyu ekleyip kapagini kapatin ve en dusuk derecede pilavın suyunu cekmesini saglayin. En son kus uzumu, ince dogranmiş domates, rendelenmis sarmisak ve maydanozu ekleyip karistirin.

Resime tiklayin

En son asama olarak pisirdigimiz pilavi kaselerin icine bosaltiyoruz.yanliz lütfen kaselere koyarken bastirmayiniz yoksa pilavınız ezilir lapalasir.Sonra kenarlardaki hamsileri üzerine kapatıyoruz.Üzerine dilimlenmis limon takviye edip firina yerlestiriyoruz.150 dc de 15 dk kadar pisiriyoruz.

Resime tikla

ÖNEMLİ NOTLAR : Hamsiyi alırken gözlerinin parlak olmasına dikkat edin.

Arzuya göre pilavın içine dolmalik fistik ve karabiberde katılabilir.Bence bu şekil deneyin çünki fıstık ve karabiber hamsili pilavın tadını degiştiriyor ve istenilen lezet olmuyor.

Arzuya göre sizlerde çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

8 thoughts on “Hamsili Pilav

  1. Erci on said:

    Yonca vallahi pes yani, bu ufacik Hamsilerle ugrasmak sabir isi, ben sahsen isyan ederim, ama harbiden güzel göründügü gibi tadida güzeldir, ellerine saglik.

  2. yonca on said:

    eee erci karadenizli olmak böyle bir şey işte.biz arazimiz gibi zordan zevk aliriz.tşk ederim afiyet olsun .sıkılmadan dene istersen.pişman olmazsın.Ha bu arada ev senin yüzünden balık kokuyor bir zahmet gel evimi temizleyiver :))))

  3. Erci on said:

    Merhaba Yonca,
    vallahi yani helal olsun okadar sabirli olup o Hamsileri yapmissin, fakat önemli olan sonuc ve sonucta hem görünüsten güzel duruyor hemde tad olarak eminim güzeldir, yani dicek bise yok.

    Denemek iyi fikir, denicemde bir gün cünkü görüntüsünü görmekle tadini almak baska olay, Evinide kendin temizle tembel sey seni, ben kendi evimi temizlicek adam ariyom haha hem Yarismayi kazanirsan benim sayemde Sosyeteye giricen hehe

    Selam Erci

  4. yonca on said:

    Tşk ederim erci.Sanildigi kadarda zor bir tarif deyil sadece biraz oyaliyor.Bu arada ben evimi temizledim .Asıl tembel sensin.Evini başkasına temizletiyon ve benim sosyete olmaya ihtiyacim yok kendi capimda zaten sosyeteyim sagolasin.:))))
    Ben yarişmak için yapmadim ki yemegi nasıl yapıldıgını anlatmak için katıldım.Belki tembelligi birakirda denersin diye :))) her şey için tşk ederim tekrardan..

    yonca

  5. Naz on said:

    Ellerine Saglik Yoncam Vallahi Brawo Verdigin O emege Eminimki Tadi Süperdirr
    degisik Birsey Denemek Lazim Tskler

  6. yonca on said:

    Tşk ederim nazimm afiyet olsun .

  7. ferhat on said:

    eline saglik yonca gercekten güzel olmuş:)

  8. yonca on said:

    tşk ederim ferhat🙂 afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s