CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Somun Balik Güllesi


Erci den gelen tarif

Somun Balik Güllesi

Merhaba Arkadaslar, bu tarifimde aslinda olay bu Somun Balik güllesidir fakat ben sahsen Yemeklerde cok cesidi tercih ettigimden bir sürü Sebzede yanina kullandim, tabiki Sizde kafaniza göre istediginiz Sebzeyi kullanabilirsiniz, yani secim Size kalmis bir sey, ben burda sadece kendi yaptigim bir Menüyü Size Örnek olarak sunuyorum.

Assagida Resimlerle icindekilerinide tabiki Resimleri ile göstericem Size.

Resime tikla

(Resime tiklayin)

icindekiler (1 Kisilik Tarif)
100 gr Somun Balik Filesi (Baska Balikda olabilir)
2 tane Yumurta büyüklügünde Karnibahar
2 tane Yumurta büyüklügünde Brokoli
3 tane Kuskonmaz
3-4 tane Brükleslahanasi
3-4 ufak Patates
1 Mantar
2-3 Caybardagi Siviyag (kizartmak icin)

Yapimi icin
1 Cay bardagi rendelenmis ekmek kirintisi
1 Cay bardagi Un
2 Yumurta
1 Vay kasigi Tuz ve Karabiber

Baligin Yapilisi:
Eger Baliginiz tüm ise ortadan ayirarak File cikartin yada Marketten Balik Filesi alin bunuda simdi yumurta büyüklügünde parcalara bölün (Kesin).
– Yumurtalari bir canaga kirin ve icine Tuz ve karabiberide ekleyip cirpin.
– 1 Parca Balik alip Un a bandirin her yeri Unlansin sonra cirpilmis Yumurtaya daldirin ve en sonundada Ekmek kirintilarina daldirin, her yeri banlansin.
– Tavaya Siviyag koyarak isitin (orta derece Ates) ve Baligi yavasca Yagin icine birakin, cevire cevire kizartin ve Tavadan cikarttiginiz Balilarida bir Pecetenin üzerine koyunki Yagini biraksin az bise. (Mantarida tabiki bu arada yagin icine atip kizartabilirsiniz fakat en son kizartmada yapilsin)

Sebzelerin yapimi:
ben sahsen önce Sebzeleri haslamaya koyduktan sonra yani haslanirken Baligi yapiyorum cünkü ayni zamanda ikiside bitmis oluyor.

Resime tiklayin

– Patatesleri soyun ve 4 e bölün
– Kuskonmazi bir Patates soyacagi ile yukardan asagiya soyun
– Brükles Lahanasinin altini (kök yeri) kesip atin ve bir kac yapragini da soyup atin
– Bütün Sebzeleri simdi aliyorsunuz ve hepsini AYNI tencere koyup, Suyunu ekleyip bir kasikda Tuz atarak hasliyorsunuz.

Baliklari ve Sebzeleri bir tabaga koyarak Servis yapilir, (Sicak yenilmeli)

Tabiki bunun yanina Sos lazim, buda artik Sizin damak tadiniza kalmis bir sey,

Resime tikla

istediginiz Sosu kullanabilirsiniz, benim Tavsiyem SAUCE DE HOLLANDAISE, hemen hemen her Markette bulunur.

NOT: Tabiki bu Baliklari cok fazla yaparak Partilerinizde yada Eglencelerinizde de sunabilirsiniz, Üzerine Limon sikarak Sogukda yenilir.

Resime tikla

Afiyet olsun

Single Post Navigation

One thought on “Somun Balik Güllesi

  1. naz on said:

    Harika Görüntü Cokta Lezzetliye Benziyor Mutlaka deniyecegim…ellerine salgik hemsom

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s