CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Acma börek


Kumsal dan gelen tarif

Açma börek

Malzemeler:
1 kg un
1 su bardagi sivi yag
1 kg patates
1 adet kuru sogan
maydonuz
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber

Yapilisi:
patatesi haslayip rendeleyin üzerine sogani maydonuzu ve baharatlari ilave edip karisitirin una tuz ve su ilave ederek yumusak hamur haline getirin bu hamuru 6 esit parcaya ayirip topak yapip biraz dinlendirin yaklasik 30 cm genisliginde merdane ile acip üzerine firca ile yag sürün bol miktarda kalan hamurlarida açip ayni sekilde yaglayin yarim saat dinlendikten sonra sofra bezinin üzerine bir parça hamuru alip elinizle iyice incelene kadar açin hamur dinlendigi için çok ince ve cabuk açilir açtigimiz hamurun üzerine kasik ile az miktarda yag damlatin
içine patatesli harçtan serpistirin ve sofra bezi ile kaldirip hamuru rulo haline getirin ve yuvarlayip tepsiye koyun diger hamurlarida ayni sekilde yaptiktan sonra üzerine kalan yagida sürüp firinda pisirelim bu böregi ispanakli patlicanli kiymalida yapabilirsiniz .

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s