CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Irmik Helvasi


Hilal dan gelen tarif

Irmik Helvasi

3-4 yemek kasigi margarin
2 bardak irmik
2 bardak süt
2 bardak su
1,5 bardak seker
fistik veya ince kesilmis badem

margarin tencerede erilitilir, üzerine irmik ve bademler atilir beraber kavrulur, bademler renk kahverengilesmeye baslayinca irmiklerde kavrulmus demektir, irmikler kavrulurken bi tencerede süt ve su kaynatilir, kavrulan irmigin üzerine dökülür ama dikkat edin yanmayi yanmayin cok sicriyo!!!

bi kenara alin tencereyi irmik ceksin sütünü, sonra sekerini atip karistirin tekrar kapagini kapatin, 5 dakika dinlendikten sonra dondurmayla veya sade servis yapin.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

2 thoughts on “Irmik Helvasi

  1. Ferhat on said:

    eline saglik hilal güzel olmuş görünümde güzel:)

  2. Kardelen on said:

    Hilalcimm bu kimin helwasii gülümm😀 ama ben severim irmik helwasinii eline saglik tadini biliyorum eminim süper olmustur görsellikde enfess eline koluna saglikk gülümm

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s