CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Arap Kizi (islak kek)


Ayse den gelen tarif

ARAP KIZI (ISLAK KEK)

3adet yumurta
1.5 su bardagı seker
1.5 su bardagı süt
1paket margarin
1limon kabugu rendesi
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1paket kakao
2su bardagı un

YAPILISI:
bir paket margarini eritip soguttuktan sonra yarısını derin bir kaba alın,seker süt limon kabugu rendesi ve kakao ile çırpın ve karısımdan bir su bardagı ayırın kaptaki karısıma yumurta,ayırdıgımız yagı,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip sıvı hamur kıvamına gelene kadar cırpın ve yaglanmıs borcama bosaltın ve 180 derecede 30 dakika pişirin piştikten sonra çatal ile üzerine birkaç yerden delikler acin ve ayirdıgımız karısımı ısıtıp üzerine dökün soguduktan sonra istege göre üzerini hindistan cevizi tozu ile süsleyin

Afiyet olsun

Single Post Navigation

3 thoughts on “Arap Kizi (islak kek)

  1. Kardelen on said:

    oyy Aysemm ben bunu cok yaparimm kunta kinte diye biliyorum adini ama süper bir pasta oluyor ama bak bir dahaki sefere icine wanilya koymadan pisir daha kabarik oluyor wanilya hamurun kabarmasini engelliyor zaten limon war icinde o aroma vericektir wanilya ya gerek yok ellerin dert görmesii gülümmm ….

  2. ayse on said:

    dikkate alırım canım saol

  3. ali on said:

    ayse eger tabagı cikolata sosu ile süslemis olsaydın tam puan alan 3 tarif olacaktı en sevdiim kektir ama süsleme eksik olduu için iki yıldız kırdım

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s