CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Kabak Tatlisi


Aygülzümra dan gelen tarif

Kabak Tatlisi

1 Adet orta Boy Kabak
4 Su Bardagi Seker
Ceviz
Badem Taneleri

Yapilisi :

Kabagi bi kac parcaya bölüorsunuz, sonra kablarini soyuyorsunuz sonra biraz ilik sudan geciriyorsunuz, ardindan bezle biraz kurulayip sonra ufak ufak ince dilimler keserek tepsiye diziyorsunuz. üzerine (sanki üstlerine kar yagmis gibi) Sekeri serpip tam 2 saat bekletmeye aliyorsunuz… Sulaninca.. önceden isitilmis 200 Derece olan Firina koyup üzerinin Rengi degisine kadar pisiriyorsunuz… Pistikten sonra sogumaya birakin 1 saat kadar dinlensin sonra Servis yapmadan önce üzerine cevizleri serpin kenarlarinada badem tanelerini…

Afiyet Seker olsun Canlarim

Single Post Navigation

4 thoughts on “Kabak Tatlisi

  1. Naz on said:

    Interesant bir Tatli Mutlaka deniyecem Ellerine saglik Aygülüm

  2. HiLaL on said:

    immm ellerine saglik canim severim kabak tatlisini ama annem yapar ben yapmadim hic, annemde tencerede pisirir firinda duymadiydim

  3. AygülZümra on said:

    Firinda daha bi farkli tadi oluyor böle yumusadigi icin🙂 denemenizi tavsiye ederim canlarim🙂

  4. Ferhat on said:

    eline saglik aygül güzel olmuş .bir daki yaptiginda üzerine krem santi ile süsle daha güzel olur:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s