CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Icli Köfte


Naz dan gelen tarif

Icli Köfte

Malzemeler
Ici Icin
½ Kg Yagli Kiyma
5 Adet Sogan (Ince Dogranmis)
1 cAY Kasigi KaraBiber
1 cay kasigi Pulbiber
1 Cay Kasigi  Kimyon
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz

Disi Icin
½ Kg Iki Here Cekilmis Dana Kiyma
250 gr Ince Bulgur
4 Cay Kasigi Habak ( Baharat )
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmis Sogan
1 Tatlı Kasigi  Salca

Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.

Bulgur tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Aam en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsahamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak yukaridaki fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz.Hazırladığımız köfteleri kızgın yagda kızartıyoruz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

9 thoughts on “Icli Köfte

  1. Erci on said:

    ah hemsom ah canim cekti simdi, ne yapicam ben? bende istiyorum.

  2. AygülZümra on said:

    Ben cok severim bunu ama hic yapmadim :(( bende istiooorom … Ellerine saglik Nazim … Süper görünüyor …

  3. ece on said:

    kankim nefes görünüyor elline saglik

  4. ece on said:

    kankim elline saglik süper görünüyor

  5. banu on said:

    nazimm harika görünüorr ellerine saglıkk ama ben bir adanalı olarak haşlanmışını seviorumm😛

  6. ercan on said:

    naz cok güzel olmus ellerine saglık

  7. ali on said:

    naz en sevdiim yemeklerden biri bu ama gerek resimden görüntünün net olmaması gerekirse süsleme dolayısı ile 2 yıldız kırdım🙂

  8. naz on said:

    Hahhah Alii Canin Sagolsun Kafami Kirsaydin bari daha iyidi:)) Tsk edeirm

  9. naz on said:

    Tsk ederim Arkadaslairm Affiyet Olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s