CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Cilbir


Erci den gelen tarif

Cilbir

2 Yumurta
1-2 Kasik Sirke (mecburi degil)
1 Su bardagi Yogurt
2 Dis Sarmisak
Ceviz Büyüklügünde Tereyagi
Pul Biber
TuzHazirlanisi:
– Bir tencereye bir Litre Su koyun, icine Sirkeyide ekleyin ve kaynatin, Yumurtalari kirip ikiye ayirin kabugunu ve yavasca Sarisini dagitmadan Kaynar Suyun icine birakin, bir kac Dakika sonra süzgecli kepce ile cikartip bir Tabada koyun.

– Yogurt ve Sarmisakla tuzunuda ekliyerek Sos yapin, bunuda Yumurtanin üzerine dökün, Tereyagini tavada eritin ve icine Pul biberleride atin, bir kac dakika sonra bu Biber Sosuda Yogurtlu Yumurtanin üzerine dökün (dekor olarak bir Maydanoz dali olabilir)

Mot: Illa Sarmisak koymaya mecbur degilsiniz fakat tadinida Sarmisak veriyor.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

2 thoughts on “Cilbir

  1. ali on said:

    sarmısaksız çılbırmı olur erci :)) en basit ama en güzel yemek eline saglık birde kaynamış yumurta ile dene bence oda güzel oluyor hele içerisine aynı oranda pataes haslamada atarsan tadına doyulmuyor

  2. Erci on said:

    Selam Ali,
    haslanmis yumurta ilemi? ya öylede tad verir tabiki denedim de zaten biliyorum ama ben bu türünü tercih ediyorum, arti sarmisaksiz zaten tadi olmaz fakat calisanlarin cogu sarmisak yiyemiyor ya ondan öyle yazdim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s