CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Su Böregi


Ferhat dan gelen tarif

Su Böregi

Malzemeler:  hamur icin gerekli malzeme: 8 su bardagi un ,6 yumurta,bir yemek kaşi tuz,yeteri kadar su

ic malzemesi icin: bir kilo köy peyniri bir demet maydanoz  yarim kilo tereyagi istege bagli sıvı yagda olabilir icin

hazirlanisi: peyniri bir kap icinde ister  rende ister elinizle ufak ufak parcalayin maydonuzu ince ince kıyın bir kasikla karistirin bir büyük tencere sıcak su ve bir büyük tencere su hazir bulundurun kaynak tencere suyun icine bir yemek kasigi tuz ve 3 yemek kasigi yag dökün : hamurun hazirlanisi:bir büyük kabin icerisine unu boşaltin ortasini havuz yapin actiniz havuz icerisine yumurtalarınızı kırın tuzunu üzerine dökün ılık su ilave ederek yavas yavas parmak uclarinizla unu  karistirin sonra hamuru iyice yogurun hamur cok sert cok yumusak olmayacak kulak memesi sertliginde olacak yogurdugunuz hamuru 10 esit parcaya bölün unlayarak yuvarlak bicime getirin tahta üzerinde oklavayla ince ince acin actiniz hamurlari unlayin bir bir lerine yapismasin diye tepsinizin icini komple yagla sıvayin tepsi icine actiniz yufkanin birini serin hamur üzerine bir kasik yag gezdirin sekiz yufkanizi tek tek kaynak suyun icine atin bir dakika kadar  sicak suda dursun sonra soguk su tenceresine atin cikarin cikardiktan sonra yufkalarinizi elinizle hafifce sıkın fazla suyunu alin haslanmis yufkanizi tepsiye serin üzerine bir yemek kasi yag gezdirin üzerine hazirlamis oldugunuz peyniri serpin üzerine haslanmis yufkanizi serin üzerine bir kasik  yagi gezdirerek dökün üzerine haslanmis yufkanizi serin üzerine yine peynir serpistirin bir yemek kasi yag  dökün üzerine  haslanmis yufkanizi serin üzerine bir kasik yagi gezdirerek dökün üzerine haslanmis yufkanızı serin üzerine peynir serpistirin bir kasik yag gezdirerek dökün üzerine haslanmis yufkanizi serin üzerine bir kasik yag gezdirerek dökün üzerine haslanmis yufkanizi serin üzerine bir kasik yag gezdirerek dökün üzerine peyniri serpistirin üzeri ne haslanmis yufkanizi serin üzerine bir kasik yag gezdirerek dökün haslanmamış yufkanızı üzerine serin yufkanın üzerini yaglayin önceden 150 derecede ısıtılmış fırınızda yaklasik 40 dakika alti üstü kızarana kadar pişirin alti kızarmazsa boş tepsi icine cevirerek tekrar pişire bilirsiniz boş tepsiyide iyice yaglamayi unutmayin böreginizi piştikden sonra  tabaklariniza dilimleyerek sıcak servis yapiniz

Afiyet olsun

Single Post Navigation

5 thoughts on “Su Böregi

  1. Erci on said:

    Selam Ferhat,
    Sagol bu güzel tarifin icin, insallah Arkadaslarinda hosuna gider.

  2. AygülZümra on said:

    Ellerine Saglik Ferhat Cok Leziz Görünüyorlar … Takibindeyim … Tüm Oylar Feda olsun sana🙂

  3. Ferhat on said:

    tsk usta umarim begenirler .tsk aygül afiyet olsun hepinize:)

  4. Kardelen on said:

    eline saglik Abimm cok zahmetli ama bir o kadarda güzel oluyor ben cok yaparim sağolsun Annemiz alistirdi bize özellikle bayramlarda muhakkak istenir baklawa ve su böregii olmazsa olmazimizdir eline emegine saglikk paylaşimin icinn tsklerr…

  5. ferhat on said:

    afiyet olsun kardelen ben haftada 10 tepsi rahat yapiyorum🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s