CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Sogan Halkalari


Erci den gelen tarif

Sogan halkalari

2-3 Büyük kuru Sogan
15o gr Un
150 ml Süt
2 Yumurta
Tuz, Karabiber ve Kirmizi toz BiberYapilisi:
Unu bir kaba koyunuz, icine Sütü döküp Baharatlari ve 2 Yumurta sarisinida atipbir catalla hizli  karistirin, yani sonucta krem gibi olucak ne fazla kati nede cok sivi, kati  corba misali olucak, sonra agzini kapatip bi 15 dakika dinlenmeye birakin.

Bu arada o Sarisindan ayirdiginiz Yumurta beyazinida bir Mixerle yada Robotla cirpin, havali krem gibi olsun.

Simdi Soganlari 1 cm kalinliginda halkalara kesin, ve halkalari ayirin birbirinden, yani parmaginizla halkanin ortasinia bastirdinizmi halkalar ayrilir.

Simdi 15 Dakika dinlenen un kremi aliyorsunuz ve Robotla cirpmis oldugunuz Yumurtabeyazinida ekliyorsunuz ve yavasca karistiriyorsunuz (cirpmiyorsunuz).

Tavaya sivi yag koyun ve isinsin, sonra sogan halkasindan bir kac tane alip bu Un kremine daldirip iyice banin icine ve kizgin yaga atarak arkali önlü kizartin.

NOT: imkaniniz oldugunca bu Sogan halkalarini hemen servis yapin, sogudugu zaman tadi kaciyor, ve yanina misal Krem Cacik yada hosunuza giden her tür Sos verilebilir.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

3 thoughts on “Sogan Halkalari

  1. AygülZümra on said:

    Süper olmus Erciii🙂 Kesin babamin hosuna gidicek, denemeliyim hemennnn🙂 Ellerine Saglikkkkkkkk🙂

  2. Naz on said:

    Hemsom ILk duyorum ve görüyorum Bu sogan Halkalarini Deniyecem Muhakak ellerine saglik

  3. Ferhat on said:

    usta eline saglik güzel olmuş

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s