CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Patates Kizartmasi


Erci den gelen tarif

Patates Kizartmasi

normalen Patates kizartmasi yapmak istersek önce soyuyoruz sona dilimliyoruz ve kizgin yaga atip kizartiyoruz, normalide böyle zaten bundan süphemiz yok fakat diger yandan da baktiginizdaPatates kizartmasi biraz tabakta dursun hemen tabagin dibine yagi süzülüyor ve igrenc bir görünüm almayi birak yani resmen sanki yagli patates kizartmasi oluyor.

Ben Size yeni bir yöntem sunmak istiyorum :

Patatesleri soyuyorsunuz ve dilimliyorsunuz, sonra bir tencere koyun, icine bir yada iki  caykasigi tuz atin ve su doldurun, 3-4 dakika kaynatin, sonra süzgecte süzerek birakin dinlensin bir 5 dakika, tabiki amac suyu iyice süzülsün.

Tavaya sivi yaginizi koyun ve altinida acin yag iyice isinsin, sonrada Patatesleri atip kizartin.

Simdi ne oldu burda? normal kizartma ile bunun arasindaki fark nedir? farki bu: benim yöntemimde Patatesler tabakta dibine yagini birakmiyor, tavadan cikarttiginizda tuz atmaniza gerek kalmiyor cünkü haslanirken cekiyor tuzunu arti tadi ve görünüsü bile normal kizartmadan daha degisik oluyor, fakat denediginizde Sizde görüceksiniz.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

2 thoughts on “Patates Kizartmasi

  1. AygülZümra on said:

    Ilginc🙂 Tskler Erciiii

  2. vala zekice bir yöntem taktir etmek lazımm eline salık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s