CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Krem Cacik


Erci den gelen tarif

Krem Cacik

icindekiler:
2 Salatalik
2 Dis Sarmisak
500 gr Süzme Yogurt
tuz

Yapilisi:

Salataliklari soymadan yikayin ve ortadan bölün (uzunlamasina)sonada Resimde görüldügü gibi icini bir kasikla siyirip alin ve atin, geriye kalan Salatalik eti dicem artik buna, bunuda bir kabin icine rendeleyin, Sarmisaklari ezip üzerine atin, tuzunu ekleyin, Yogurdu da ekleyin ve bir Catal ile YAVASCA karistirin, cirpmiyorsunuz normal cacik gibi  ve suluda olmasin normal cacik gibi.

Neye yariyor bu cacik? misal Karnibahar, Patates kizartmasi, Köfte ve buna benzeri Menülerin yanina verilir, niye normal cacik verilmiyormu? verilebilir ama bu tür süzme yogurtlu yani krem gibi cacikla tadi bir baska daha tatli oluyor, denemenizde yarar var.

NOT: Kuru Nane koyulmuyor.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s