CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Tepside Et


Erci den gelen tarif

Tepside Et

Icindekiler
Hazirlama ve Pisirme: 30 Dakika
1 Kg Adana Kiymasi (her Kassap hazirlar verir)
2 Adet Domates
2 Adet Kuru Sogan
2-3 Dis Sarmisak (olmasada olur)
2 Kasik Domates Salcasi
3-4 Adet ince uzun Biber
500 ml Su
Tuz, Kimyon, Karbiber, Kirmizi toz Biber ve Kuru Nane

– Tepsiye az Sivi Yag dökerek sivayin ve icine Adna Kiymasini döküp elinizle iyice ayni yükseklikte olacak sekilde yayin, üzerine evvelden 4 e böldügünüz Domatesleri, Soganlari, Sarmisaklari ve Biberleri dekor dizin, üzerine bir kabin icinde Su, Salca ve Baharatlari atarak karistirin ve Etin üzerine yavasca dökün, döktügünüz Sos Etin hemen hemen az birsey üzerine ciksin ve önceden isitilmis Firina sürün (180 Derece) tahminen bir 20 Dakika pissin.

– Pistikten sonra Tabaklara servis yapin, üzerinede tabiki Sosundan da az birsey koyunuz, yanina Pirinc Pilavi yada Bulgur Pilavi ile Cacik / Salata konulabilir.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

2 thoughts on “Tepside Et

  1. ali on said:

    erci yemegi keske tabaklara servis hali ilede çekseydin resmini tabaktaki görüntüsü olmadıgı için bir yıldız eksik🙂

  2. banu on said:

    ewett iştee buu harikaa görünüorr ellerinizee sağlıkk ercii =))süperr

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s