CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Patates Kizartmasi


Erci den gelen tarif

Baharatli Patates Kizartmasi

Icindekiler
Hazirlama ve pisirme: 30 Dakika
3-4 Patates
2 Yumurta
1 er Yemek kasigi Tuz, Karabiber, Kirmizi toz biber

– Patatesleri soymadan tabiki iyice yikiyorsunuz önce ve portakal gibi dilimlere ayirin ve bir kaynar suya koyup 1 kasik tuzu da ekleyip 3-5 dakika kaynatip ocaktan alin. (DIKKAT fazla kaynatmayin normalde gibi cünkü dilim dilim oldugundan hemen piser, parcalanmasin hafif sert kalsin)

– Yumurtalari bir kabin icine kirip cirpin iyice

– Baharatlarida bir kabin icine koyup karistirin

– Tavaya sivi yag koyup isitin ve simdi Patates dilimlerini alin yumurtanin icine atip elinizle yavas yavas karistirin iyice yumurtayi yesin Patates, sonra hepsini cikartin ve Baharat karisimina koyun tabiki yumurta karisimini degil sirf patatesleri, simdi baharatin icinde yavasca karistirin ve elinizle bir kac tane alip kizgin yagin icine koyup kizartin.

NOT: Patatesleri önceden haslamamizin sebebi sonradan kizgin yaga attigimizda sadece etrafi kizarsin diye, fakat cig patates kullanmis olsak etrafindaki baharat yanar ama patates cig kalir, arti istenilirse Baharat harcinada Kekik, Dereotu, kuru Nane de eklenebilir.

Afiyet olsun

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s