CADI MUTFAGI

Sizden Size Yemek tarifleri

Patatesli Havuçlu Meze


Kardelen den gelen tarif

Patatesli Havuçlu Meze
Malzeme

6 adet patates
4 adet orda boy hawuç
2 yemek kaşigi süzme yoğut
3 yemek kaşigi normal yogurt
1.5 cay bardagi siwi yag
1 tatli kaşiği tere yagi
Pul biber

İlk aşama
Patateslerimizi yikayalim soyup  dörde bölüp derin bi tencereye alalim….
Suyunu ilave edip kaynamaya bikalim kanyayinca içerisinene tere yagini ilave edip patatesler dişe gelene kadar haşlayalim cok haslanmasin dikkat edin…

Yapilişi
Patateslerimiz pişti suyunu iyice süzüpp soguyunca içerisine yarim cay bardagi siwi yagi ve tuz ila edipp püre haline getiriyoruz..bi kenarda dursun o…
Şimdi hawuçlarimizi soyupp rendeleyelimm,bir tawada,yarim çay bardaği yag ile birlikte,havuclarin rengi değişe kadar kawuralim öz karari tuz ilave edip ocaktan alip sogumya birakalim…

Derin bir kaseye süzme yogurdumuzu ve normal yogurdumuzu sarimsagimizi ilave edip iyice çirpiyoruz….

Son aşama
Şimdi püre haline getirmiş oldugumuz patetesi bol cama yada bi tepsiye sıkıca yayiyoruz,üzerine kawurmuş oldugumuz hawucuda güzelce döküp yayiyoruz..
Ve yogurdumuzu da aynı, şekilde hawucun üzerine döküp yayiyoruz…. kalan  yagda da pul biberimizi kawurup,mezemizi servis yaparken üzerine döküyoruz.

Afiyet olsunn

Single Post Navigation

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s